poniedziałek, 14 stycznia 2013

13# ~ Ebi Fry


Po ostatniej wpadce z brzydkim Bento, dziś tak jak zapowiadałam ponownie coś bardziej Japońskiego ='))



Z poprzedniego tygodnia udało się zaoszczędzić i postanowiłam przygotować krewetki z przepisu CookingWithDog ^^ Pamiętam, że dziewczyny na warsztatach też wspominały o tej stronce, która również i u mnie wywarła dawno temu spory wpływ =)) Tak więc dzisiaj krewetki w chrupiącej panierce z sosem tarta z jajka, cebuli, ogórka kiszonego, cytryny, majonezu oraz pietruszki [(również wg. przepisu ze stronki) sos jest przepyszny! Polecam, ja napewno będę przygotowywała go częściej] do tego kapusta, odrobina bazylii i tamago dla dekoracji<3



Jak do tej pory krewetki jadłam może z 5 razy w życiu, ale te przygotowane przeze mnie pierwszy raz smakują najlepiej (w sumie chyba zawsze tak jest, jak coś zrobimy sami to ma to zawsze większą wartość ^^) ~ Btw. hihihi nie ma to jak podjadanie w trakcie przygotowywania ]='D

Miłego poniedziałku!~
Pozdrawiam,
Neko~

6 komentarzy:

  1. faktycznie, takie japońskie smaki. A sos wypróbuję z chęcią, bo nie jadłam nigdy takiego. Wygląda cudnie, te krewetki są mega!
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Krewetki wyglądają idealnie - muszą smakować bajecznie z tym sosem. Piękne bento. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z tymi własnymi produkcjami różnie bywa, bo zawsze wiem kiedy coś skopałam w procesie tworzenia itp. ;p. U ciebie krewetki jednak wyglądają na udane ^^. Przecież podjadanie to jedna z fajniejszych rzeczy w gotowaniu! Haha psiak w filmiku absolutnie mnie rozwalił xd. Wydaje mi się, że już kiedyś trafiłam na jakiś filmik z tego kanału, ale teraz spróbuję wgłębić się bardziej ^^.

    OdpowiedzUsuń
  4. O rany.. Ale mi zrobiłaś smaka na krewetki! Wyglądają tak smacznie, że chyba zjem monitor :D
    Chyba w najbliższym czasie porozglądam się w sklepie za nimi, bo wyobrażam sobie takie tajskie danie z woka, z makaronem, grzybkami i właśnie takimi krewetkami, może w cieście? Cudo!

    OdpowiedzUsuń
  5. śliczne bento, a krewetki naprawdę smakowicie wyglądają. Zawsze jadłam je albo w sałatce, albo w sushi, więc pora spróbować i tak.Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ebi fry! Jedna z cudowniejszych japońskich rzeczy moim zdaniem:D I nigdy sama robić nie próbowałam ale aż chyba się o to pokuszę bo narobiłaś mi smaka... Oj zjadłoby się krewetkę:)

    OdpowiedzUsuń